Yves Vandermeulen
business architect ICT
in dienst bij Fidea sinds 2011
"Bij Fidea moet je niet binnen je hokje denken, maar kun je jouw verantwoordelijkheid opnemen."

"Fidea opereert sinds maart 2012 in een standalone-positie. Ik ben dus terechtgekomen in een bedrijf, dat in volle ontwikkeling is. We moeten binnen een vooropgestelde termijn volledig los komen van onze ex-moedermaatschappij KBC. Best uitdagend als je weet dat we tot nu toe volledig op het ICT-platform van KBC werkten. Ik maakte de overstap naar Fidea, net omdat die uitdaging zo groot is. Bij deze 'green field operation' kan ik mijn 22 jaar ervaring gebruiken om vanaf nul iets op te bouwen. Ik kan hierbij de goede ideeën uit het verleden gebruiken en de minder goede ervaringen vermijden. Onnodig te zeggen dat ik hier een boeiende job heb, waarin ik mezelf volledig kwijt kan."

Lieve Puimège
Cost Accountant
in dienst bij Fidea sinds 1 oktober 1991
“Dat Fidea zich als zelfstandig verzekeraar moet verstevigen, is een uitdaging waar ik graag aan meewerk."

“Met meer dan 20 jaar dienst, ben ik intussen al een ancien. Ik heb al heel wat veranderingen meegemaakt door de jaren. Sinds maart 2012 heeft Fidea een standalone positie ingenomen op de Belgische markt. Daardoor dienen er zich opportuniteiten aan en dat spreekt vele collega’s aan. Zo moeten we werk maken van een nieuwe financiële afdeling, een eigen ICT-platform op poten zetten en nog zoveel meer. Wie hieraan wil meewerken, krijgt daartoe de kans. In overleg met de projectleider of baas, in overeenstemming met je eigen competenties en mogelijkheden. Meewerken aan de ontwikkeling van Fidea, houdt mijn job hier boeiend.”

Petra Van Hassel
dossierbeheerder Leven
in dienst bij Fidea sinds 1 augustus 2007
“De sfeer bij Fidea zit goed. Hier ben je geen nummer. Dat voel je.”

Fidea vindt de sfeer tussen de collega’s erg belangrijk. Dat wordt ook gestimuleerd via allerhande activiteiten: zo is er de jaarlijkse quizavond, de Fidea-familiedag, de deelname aan de 10 miles en de Bollekesloop, noem maar op. Ook aan de fietsdag voor bedrijven nemen we altijd deel. Dit jaar kregen we van de stad zelfs een trofee omdat we met zoveel collega’s hebben deelgenomen. Kortom, hier werk je samen, doe je veel samen en noem je je collega’s bij naam.”

 

Lees ook de bio van Henri

Kinge Hellebuck
schadebeheerder brand en klachtencorrespondent
In dienst bij Fidea sinds 1 oktober 2007
“Als jonge mama ben ik af en toe niet zo flexibel. Maar Fidea is dat gelukkig wel!”

"Fidea is een bedrijf dat heel goed beseft dat werknemers beter functioneren als de balans privé-werk in evenwicht is. Als je een druk gezinsleven moet runnen, dan komt het heel goed uit dat er glijdende uren zijn. Als mijn gezinsorganisatie het toelaat kan ik lange dagen maken, maar als het nodig is mag ik ook mijn werkdag inkorten. Tel daarbij de mogelijkheden die er nog zijn zoals een vrije woensdagnamiddag voor ouders met schoolgaande kinderen of ouderschapsverlof en dan is de balans voor mij … in balans! Door mijn 2 jonge kinderen ben ik af en toe niet zo flexibel. Maar voor Fidea is dat geen probleem!”